Blide funksjonærer i aksjon

Sola skinner over Prestfoss Idrettspark denne sensommerdagen og det myldrer av folk; både funksjonærer, deltakere, foreldre og dommere.
Knut og Terje styrer opprop/avkryssing, og har god kontroll på listene.
– Jeg er helt ny med friidrett. Atmosfæren er god! smiler Terje Hovde Kaasa som meldte seg som funksjonær fordi det er bra å kunne bidra litt når noe så stort skjer i bygda.

Hans makker, Knut Lindbo, er mer dreven i friidrettsmiljøet.
– Det er veldig bra her, fint vær og god stemning! Og så må jeg legge til at det er mye kjekk ungdom her.

Innkjøpssjefen kommer smilene ut fra kjøkkeninngangen; Vemund Skatvedt har styra med alt fra innkjøp til servering.
-Det er veldig fint i dag – vi er så heldige med været! På spørsmål om han tror det er nok mat til NM-helga, så betrygger han at han satser på det.
-Det er fint å se på, rett og slett veldig moro og imponerende. Vemund kaster et blikk mot lengdegropa der utøverne er i aksjon.

Vemund trekker fram at han er imponert over alle som står på og alle som leverer resultater. – Det er noen som jobber dag og natt som virkelig skal ha skryt, poengterer han.

Egil Lindbo har flust av roller på uteområdet og er blant annet teknisk sjef. Han har stor interesse for friidretten og synes det er moro å hjelpe til, men han innrømmer at det skal bli godt når enkelte øvelser er ferdige, slik som hinder slik at sarken (lista rundt banen) kan settes på igjen.

Ordfører Tine Norman forteller at førsteinntrykket da hun ankom stadion i dag var at her er alt «på track». Hun skryter av arrangøren som har stått på og som har et godt grunnlag for å arrangere Junior-NM.
– Det er kjempebra rigga! Det er som en festplass med blide ungdommer, og funksjonærer. Dette er en kjempestart!
Tine legger til at hun synes det er moro at det skjer noe slikt i bygda og at det binder folk sammen.
– Dugnadsånden lever enda! Den kunne fort ha dødd ut med nye generasjoner, men den er kjempeviktig i et bygdesamfunn!

Ei som er dreven i dugnadsarbeid er nettopp Kari Prestegaardshus, «Kari P». Hun jobber på stevnekontoret og storkoser seg med å møte nye folk og å jobbe sammen med de andre på kontoret.
– Det er veldig bra stemning! Jeg så fram til å treffe folk, prate, og så har vi det veldig koselig her, forteller hun.
På stevnekontoret hjelper de til med litt av hvert. Under innkvartering av  utøverne som skulle sove på ungdomsskolen i går, forbarma Kari seg over ungdommen som hadde glemt å pakke med seg håndklær og henta noen sett med håndklær hjemme hos seg selv. Det er dette som er god dugnadsånd!

Mens vi snakker med Kari P, kommer premieutdeler Hildegunn Fossen Mikkelsplass inn på stevenkontoret. Hildegunn er sigdøling og tidligere skiskytter på internasjonalt nivå. I helga skal hun dele ut premier til morgensdagens friidrettselite. – Jeg er så glad i dugnad og stiller på alt! Det er en hyggelig oppgave å få å dele ut premier her på heimebane, smiler hun.